6 ključnih informacija o tretmanu povećanja usana

korekcija, uvećanje, pumpanje, usana, hijaluronom, hijaluronskim filerima, dr stojicevic, cena, cenovnik, ceneStarenje je potpuno prirodan proces koji se dogadja svima nama. Naime tokom starenja se dogadjaju odredjene promene koje su manje-više iste kod svih nas, samo se kod odredjenih osoba javljaju ranije, a kod nekoga kasnije, što najviše zavisi od genetske predispozicije, ali i od načinea života i naših navika.

Naime, tokom procesa starenja smanjuje se količina koleganih vlakana u našoj koži, a smanjuje se i količina masnog tkiva, te naše usne postaju vremenom tanje i manje jedre nego u mladosti.

Bez obzira na to kakve su Vaše usne bile u mladosti, taj proces koji je potpuno prirodan je neminovan i javiće se, samo zavisi kada i sa koliko godina.

Na svu sreću, postoje načini kako se ovaj proces može zaustaviti i preokrenuti. A to je jedini ispravan i odobren način, odnosno upotreba dermalnih filera na bazi hijalurona za korekciju i povećanje usana.

 

Kako usne deluju dermalni fileri na bazi hijalurona na naše usne?

Postoje dva načina kako se može načiniti korekcija usana filerima na bazi hijalurona. Jedan je povećanje volumena i za ovo  se koriste fileri koji su neznatno gušći kako bi se volumen održavao.

Za korekciju i konturisanje usana koristi se druga vrsta filera koji je neznatno redji i ovo je osnovno pravilo.

Dakle, gušći filer za volumen, redji za konturisanje.

Kako se vrši priprema za tretman korekcije i povećanje usana?

Sve mora da krene od razgovora sa Vaši  odabranim hirurgom. Naime, bez početnog razgovora i izražavanja Vaših želja i očekivanja ne može se utvrditi polazna osnova i teško će se postići rezultati kakvi želite.

Razgovaraje sa svojim lekarom, recite mu šta Vam najviše smeta na Vašim usnama.

Neretko pacijenti dolaze sa slikama usana poznatih osoba i kažu da žele iste takve usne. Ovo nekada nije moguće zbog anatomije koji Vi imate ali ako je hirurg koji Vam radi korekciju iskusan, to će Vam i predočiti.

Takodje, danas postoji veliki izbor filera koji se koriste za korekciju usana i o ovome morate detaljno porazgovarati sa svojim lekarom. Samo se preporučuje upotreba filera od poznatih proizvodjača jer eksperimentisanje sa filerima na sajtovima koji nude popuste može da bude veoma opasno.

Da li boli tretman korekcije usana hijaluronom?

u našim usnama se nalazi veoma veliki broj krvnih sudova i nervnih završetaka, pa kod odredjenog broja osoba može da postoji bolna osetljivost.

Medjutim, mi koristimo veoma jaku anestetičnu kremu posle koje utrnulost nastupa odmah i tretman je brz i bezbolan.

Ako pacijent zahteva može da se daje i anestezija stomatološkom iglom gde utrnulost traje i nekoliko sati nakon intervencije.

Šta raditi kada se odlučite za korekciju usana?

Nakon što ste se odlučili, prošli kroz uvod u zahvat te sad sedite u estetskom centru spremni za tretman, javlja se osećaj nervoze. 

Medjutim, ovo je potpuno normalna reakcija i ne treba da se plašite jer korekcija traje veoma brzo nekih desetak minuta, i odmah nakon intervencije možete da se vratite svim svojim aktivnostima.

Vreme čekanja nakon tretmana

Efekti nakon korekcije usana vide se odmah, ali treba napomenuti da nakon korekcije može da dodje do pojave otoka kod odredjeng broja pacijenata što je potpuno normalna reakcija.

Zato se nakon korekcije drži hladan oblog na usnama nakih pola sata.

Takodje, veoma retko, može da dodje do pojave podliva na usnamašto je takodje normalna reakcija i oni najčešće ne traju duže od dva dana.

Može se reći da je procedura korekcije usana brza. efikasna i veoma jednostavna kada odaberete osobu odnosno hirurga sa iskustvom.

Kakva su realna očekivanja? Želi usne kao Andjelina Džoli, ili Kendal Džener...

Morate biti realni u očekivanjima kada planirate korekciju usana.

Naime, ne može svako da ima usne kao Andjelina Džoli, Kendal Džener...

Efekat i krajni rezultat zavisi od specifične anatomije Vaših usana, odnosno ukoliko imate tanke i male usne, nećete moći da postignete efekat koji želite nakon samo jednog tretmana.

I samo da napomenem. Moje ime je Dr Dragan Stojićević, specijalista sam hirurgije i dugo se bavim korekcijama na licu. Moj cilj kada radim korekciju usana je prirodan izgled Vaših usana, odnosno želim da napravim korekciju gde Vaša okolina neće primetiti da ste neštp radili već će da Vam kaže da delujete mladje i svežije.

Zato, slobodno pozovite i zakažite konsultaciju.

Dr Stojicevic Dragan Centar Estetika

Dr sci med Dragan Stojićević, specijalista hirurgije 

Besplatni saveti sa hirurgom, pitajte lekara

 

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

 

 

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top