Usne kroz istoriju

Prvi karmin, ili ruž za usne napravljen je davne 1915. godine, medjutim istorijski podaci nam pričaju potpuno drugačiju priču. 

Naime, još iz I veka postoje zapisi koji govore da je Kleopatra koristila crvenu boju za usne kako bi im dala na značaju, lepoti i punoći.  

U Mesopotamiji, žene su koristile boje od poludragog i dragog kamenja koje su nanosile na lice i usne, a žene, tokom XII veka u Italiji koristile su boje ružičaste nijanse kako bi se razlikovale od nižih staleža. 

Šta je notox?

Botoks je supstanca koja je u stvari toksin bakterije Clostridium botulinum. Navedeni toksin deluje tako što parališe mišiće tela i trovanja ovim toksinom mogu biti izuzetno opasna i životno ugrožavajuća stanja.

Botoks svojim mehanizmom paralize mišića omogućava, uslovno rečeno, peglanje bora, jer deluje tako što opušta mišiće i ispravalja slojeve kože.

Koža deluje zategnutije i podmladjeno, ali nekada može da postoji problem otežane ekspresije lica i umanjena sposobnost pokazivanja emocija.

Moderna tehnologija je omogućila dobijanje toksina veštačkim putem i navedeni toksini su veoma sigurni za upotrebu, a neželjena dejstva su svedena na minimalnu meru.

Šta treba da znate o hijaluronskoj kiselini?

 

usne i hijaluronska kiselinaHijaluronska kiselina je veoma važan element koji se nalazi u svakom organizmu. Njena lokacija našeg organizma je koža i potkožno tkivo u učestvuje u njihovoj normalnoj gradji. Hijaluronska kiseline ja veoma važna za normalan izgled i prirodnu lepotu svačije kože.

U današnje vreme, postoje brojne kreme koji sadrže hijaluronsku kiselinu i konezim Q10 koji su elementi koji mogu da uspore proces starenja, ali i pored upotrebe ovih krema, proces starenja je neminovnost i on se može samo usporiti, ali gotovo nikada i preokrenuti, mada postoje brojne tehnike, nama dostupne danas koje omogućavaju da se znaci starenja uklone, ili umanje. Preko 70 % svog hijalurona koji se prirodno nalazi u organizmu nalazi se u koži i potkožnom tkivu.

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

Mesto za reklamu

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top