Mezoterepija bola

Mezoterapija bola je elegantna u svojoj jednostavnosti, bezbednosti i efikasnosti.

Generalno, to je novi princip davanja standardnih lekova. Obuhvata ubrizgavanje koktela lekova u krajnje površne slojeve kože izuzetno tankim iglama čiji ubodi su praktično bezbolni.

Princip je da pirlikom ubrizgavanja lekova pod kožu, na dubinu od 1 do 4mm, supstance ostaju na mestu ubrizgavanja duži vremenski period, sporo se otpuštaju duboko u lokalno tkivo te imaju duže i efikasnije dejstvo, za razliku od standarnih vidova davanja u dublje strukture ili venski kada se supstance evakuišu u roku od sat vremena.

Šta je lipoliza i kako se radi


Lokalno sagorevanje masti mezoterapijom je relativno nova, neinvazivna, walk in walk out procedura za vajanje vašeg tela i uklanjanje masti.

Podrazumeva više jedva primetnih injekcija koje sadrže aktivne supstance u željene delove tela, direktno u masne naslage.

Rezultat je topljenje i razlaganje masti na željenim regionima, zbog čega se procedura i naziva vajanje tela. Postoje dve mogućnosti. Jedna je injekciona lipoliza, a druga injekciona adipoliza.

Injekciona lipoliza predstavlja ubrizgavanje terapijskih sredstava direktno u masti, ispod kože, koje aktiviraju ćelije masti (ćelije u kojima se mast nalazi – adipociti) da mobilišu masti iz masnih rezervi bez ugrožavanja same ćelije.

Alopecija i mezoterapija

Androgena alopecija je najčešći oblik gubitka kose koji podjednako zahvata i muški i ženski pol.

Pogađa od prilike oko 50% muškaraca i oko 20% žena do pedesete godine. Androgena alopecija nastaje kao rezultat progresivnog, postepenog sužavanja normalnog folikula dlake (mesto odakle raste dlaga – koren) do nivoa kada on umesto  normalne dlake počinje da produkuje izuzetno tanku dlaku i na kraju se potpuno zatvori i nestane.

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

Mesto za reklamu

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top