Verovatno ništa u estetskoj dermatologiji ne pruža toliko zadovoljstvo pacijentima kao trenutna nadonkada volumena, brisanje bora ili ožiljaka ubrizgavanjem filera.

Šta su hijaluronski fileri?

Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u našem telu i predstavlja najvažniji glikozaminoglikan kože. U visokoj koncentraciji se nalazi u hrskavicama zglobova i koži.

Kada se hijaluronska kiselina ubrizga , ona nadoknađuje izgubljeni volumen i eleastičnost kože nastalu kao posledica starenja. Hijaluronska kiselina takođe vezuje vodu, sto omogućuje hidrataciju kože, dajući joj svež izgled i fleksibilnost, usporavajući proces starenja. Pored ovoga, hijaluronska kiselina ima važnu ulogu u ćelijskom rastu i funkciji.

Botox je lek napravljen od prečišćenog neurotoksina koji produkuje bakterija clostridium botulinum i naziva se botulinum toksin. Budući da se radi o visokoprečišćenom neurotoksinu ne postoji rizik za nastanak botulizma. Botoks se u medicini koristi više od 50 godina za tretiranje brojnih stanja, a u estetskoj dermatologiji od 2002. godine

 

Koje su indikacije za botoks u estetskoj dermatologiji? 

Indikacije za tretman Botoxom su :

  • Mimične bore regije čela, regije između obrva, kao i regije oko očiju
  • Asimetrija kapaka ili obrva
  • Diskretno podizanje gornjeg kapka
  • Lifting vrata –Nefertini lifting
  • Hiperhidroza

 

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

Mesto za reklamu

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top