Abdominoplastika ili dermolipektomija ("zatezanje stomaka")

Abdominoplastika ili dermolipektomija ("zatezanje stomaka") je hirurški zahvat kojim se uklanja višak kože i podkožnog tkiva sa trbuha (takozvani viseći stomak) i zateže kompletna muskulatura abdominalnog zida.  

„Opušten stomak“ se najčešće javlja kod osoba koji su izgubili veliku količinu kilograma kao i kod višerotki. Takođe i nasledni faktor ima velikog značaja.

 

Postoje dve moguće procedure:

  1. Mini abdominoplastika kod koje se zateže samo donji deo stomaka , i ona se primenjuje kod ljudi koji po konstituciji samo u tom delu imaju nagomilano masno tkivo i smežuranu kožu.
  2. Abdominoplastika kod koje se zateže ceo stomak. 

KO JE KANDIDAT? 

Ukoliko imate višak kože i masnog tkiva na stomaku, opušten i labav s

Šta je liposukcija?

Masno tkivo je sastavni deo građe čoveka, a svojom količinom i rasporedom bitno utiče na oblik i izgled tela. Masno tkivo kod normalno građenih osoba sadrži otprilike ujednačen broj masnih ćelija, dok kod patološki gojaznih osoba broj masnih ćelija može biti i višestruko veći.

Povećana količina masnog tkiva može prouzrokovati dva osnovna tipa poremećaja: opštu gojaznost koja vremenom može prerasti u ozbiljnu psiho-fizičku bolest i celulit koji najčešće predstavlja estetski problem i pojavljuje se isključivo kod žena. Na pojedinim delovima ženskog tela postoje u tom smislu već predodređena mesta za nakupine masnog tkiva. To su prvenstveno struk, zatim bedra, unutašnja strana kolena i natkolenica, gležnjevi, nadlaktice i podbradak. Kako će se masno tkivo rasporediti po telu,određuju dva faktora: nasledni faktor i ishrana.

Liposukcija podrazumeva redukciju, otklanjanje upornih masnih naslaga koje perzistiraju čak i nakon dijete i vežbanja. Najčešće regije na telu koje podvrgavamo ovoj proceduri su trbuh, bedra, butine, kolena, podbradak, nadlaktica. Pretstavlja jednu od najpopularnijih operacija u estetskoj hirurgiji. 

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

Mesto za reklamu

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top