POVEĆANJE GRUDI SILIKONSKIM IMPLANTIMA 

povećanje grudi implantimaPovećanje grudi ( augmentacija ) je hirurška metoda kojm se poboljšava izgled i povećava volumen grudi. To je jedna od najčešćih estetskih operacija kod žena. Iz perspektive plastičnog hirurga, cilj je poboljšanje prirodnih ženskih proporcija uz estetski prihvatljiv izgled grudi čime žene postaju sigurnije u sebe i zadovoljne svojim fizičkim izgledom. Željeni rezultati se postižu ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili vraćaju volumen nakon dojenja. Izbor odgovarajuće veličine implantata, ostavljen je isključivo pacijentu uz maksimalnu podršku hirurga. 

KO JE KANDIDAT za povećanje grudi silikonskim implantima? 

Ne postoji “ tipičan” kandidat za ovu intervenciju i pacijentkinje se odlučuju za ovaj zahvat iz raličitih razloga. Sve zene koje nisu zadovoljne veličinom/ oblikom svojih dojki, osobe sa asimetričnim dojkama i dojkama koje su nesrazmerne sa njihovom figurom, žene nakon dojenja, kao i osobama kojima je odstranjena dojka mastektomijom, mogu biti kandidati za povećanje grudi silikonskim implantima. 

Nehirurško povećanje dojki (Macrolane)

Macrolane je prvi injektabilni tretman hijaluronskom kiselinom za tretiranje tela i grudi i jedan od najkvalitetnijih filera koji dolaze iz Švedske. Ovaj filer se zasniva na Non animal tehnologiji, odnosno, u pitanju je filer koji nije životinnjskog porekla, čime se u značajnoj meri smanjuje rizik od nastanka brojnih neželjenih i alergijskih reakcija.

Dakle, u pitanju je hijaluronska kiselina koja nije životinjskog porekla i koja se dobija složenim biotehnološkim postpukom u laboratorijskim okolnostima, a po sastavu je srodna filerima za lice i koristi se za dugotrajne efekte

Šta je lipofiling?

Lipofiling je veoma rasprostranjen postupak estetske i rekonstruktivne hirurgije, koji se koristi za poboljšanje kontura lica i tela.

Sam metod se zasniva na uzimanju masnih ćelija iz jednog dela tela (obično stomaka ili gluteusa) i ubrizgavanju istih u delove koji se tretiraju.

Korišćenjem sopstvenih masnih ćelija eliminiše se rizik pojave bilo kakvih alergijskih reakcija, pa se smatra veoma sigurnim metodom za pacijenta.

Lipofiling se uspešno koristi i za uklanjanje ili ublažavanje postojećih ožiljaka na licu i telu.

Postupak može da se obavlja u lokalnoj ili opštoj anesteziji u zavisnosti od regije koja se tretira, kao i samog dogovora sa lekarom.

Ako je potrebno postupak može da se ponovi u periodu od 3-6 meseci nakon prvog tretmana.

 

 

 

Pitajte plasticnog hirurga

 

 

 

 

Dosta razmišljanja, kontaktiraj plastičnog hirurga

 

Go to top